Nejlepší magnesium: Top produkty + jak si vybrat

Pokud hledáte způsob, jak zvýšit svou pohodu a zlepšit si zdraví, najít pro sebe to nejlepší magnesium je jedním z nejdůležitějších faktorů, na které byste si měli dát pozor. Magnesium je totiž klíčovým minerálem, který ovlivňuje celkovou pohodu a zdraví. Nicméně, s tolika různými formami hořčíku na trhu, je někdy náročné vybrat si pro sebe ten správný typ pro vaše individuální potřeby. V našem článku se proto podíváme na význam hořčíku pro lidské tělo a pomůžeme vám objevit produkty, které vám mohou pomoci dosáhnout optimální pohody a vitality.

Nejlepší magnesium: Kvalitní přírodní produkty

Magnézium má v našem organismu řadu důležitých funkcí. Mezi nejdůležitější ale patří fakt, že pomáhá buňkám produkovat metabolickou energii. Také je známý tím, že podporuje optimální funkci nervů, pomáhá svalům správně relaxovat a udržuje zdravý srdeční tep.

Výběr kvalitního magnézia je klíčovým aspektem, který výrazně ovlivňuje jeho účinnost a bezpečnost při podpoře zdraví a pohody. Především by měl odpovídat vašim zdravotním cílům a potřebám, čímž se maximalizuje jeho přínos pro vaši celkovou pohodu.

V našem e-shopu Vitaherbals máme pro vás připravenou nabídku těch nejlepších forem magnézia na trhu:

Doctor's Best High Absorption Magnesium

Tento doplněk stravy obsahuje elementární hořčík, který je chelatovaný, což znamená, že hořčík je zde vázán na aminokyseliny glycin a lysin. Tato speciální forma hořčíku výrazně zvyšuje jeho biologickou dostupnost. Glycin a lysin se totiž prokázaly jako účinné nosiče minerálů, které zlepšují absorpci v trávicím traktu.

Doktor Best High Absorption Magnesium

Koupit produkt

Značka Doctor's Best vznikla v roce 1990, a to z iniciativy lékaře. Její základní filozofií je vytvářet výživové doplňky na základě vědeckého výzkumu. Vynikají v oblasti výživy s vědeckým základem, který zahrnuje neustálé úsilí o získávání nejkvalitnějších surovin do výrobního procesu a aktivní spolupráci s nejvýznamnějšími odborníky v oboru.

Výhody

  • Vysoká absorbovatelnost
  • Chelatovaný hořčík
  • Podpora zdraví kostí a svalů a podpora normálního energetického metabolismu
  • Snížení rizika nedostatku hořčíku z přijímané potravy
  • Vyvinutý na základě vědeckého výzkumu

Nevýhody

  • Vyšší cena
  • Nutnost dlouhodobého užívání

Trace Minerals Research Magnézium iontový hořčík 400 mg, 118ml

Tekuté magnesium bohaté na koncentrované ionty hořčíku s dalšími minerály a stopovými prvky - působí jako přírodní kofaktory. Iontové minerály díky své biologické struktuře vstupují přímo do lidských buněk. Tento doplněk stravy pomáhá snižovat pocit únavy a vyčerpání, udržuje rovnováhu elektrolytů, udržuje normální funkci svalů, posiluje normální stav kostí, podporuje pravidelné trávení a podporuje zdravou činnost nervového systému.

Trace Minerals Research Mega-Mag iontový hořčík 400 mg

Koupit produkt

Trace Minerals jsou v USA nejprodávanější značkou stopových minerálů! Jako lídr stopových minerálů získává minerální a stopové minerální komplexy z celého světa, včetně iontových minerálů z vnitrozemského moře v Utahu, koloidních minerálů, minerálů rostlinného původu z huminových břidlic a kyseliny fulvové. Tím podporuje spotřebitele ve zdravém životním stylu.

Výhody

  • Iontový hořčík (vysoká absorbovatelnost)
  • Rychlá absorpce
  • Přírodní minerály
  • Ideální forma pro vegetariány a vegany
  • Výrobek neobsahuje chlorid sodný

Nevýhody

  • Nutnost pravidelného dávkování několikrát během dne
  • Při předávkování riziko projímavých účinků

Source Naturals, Magnesium Malate (hořčík malát), 1250 mg

Tento doplněk stravy je spojením hořčíku a kyseliny jablečné, které synergicky podporuje optimální svalovou funkci a zdraví kardiovaskulárního systému. Také vyniká svým povzbuzujícím efektem. Kyselina jablečná, přírodní ovocná kyselina přítomná v mnoha buňkách těla, totiž slouží jako meziprodukt v Krebsově cyklu, kde se energie efektivně zachycuje během metabolismu sacharidů a tuků. Kromě toho přispívá k udržení zdravých zubů a kostí.

Source Naturals, Magnesium Malate (hořčík malát), 1250 mg

Koupit produkt

Značka Source Naturals je společnost zaměřená na výrobu a distribuci doplňků stravy a přírodních produktů již od roku 1982, které podporují celkové zdraví a pohodu. Její přednostmi jsou kvalita a bezpečnost, široká škála produktů a vědecký přístup.

Výhody

  • Vysoká dávka hořčíku
  • Hořčík malát (výborná absorbovatelnost a vysoká účinnost)
  • Podpora svalové a nervové funkce
  • Podpora energetického metabolismu
  • Výrobek je vhodný pro vegetariány a vegany
  • Žádné projímavé účinky a nežádoucí přísady

Nevýhody

  • Vyšší cena

Life Extension Magnesium - 3 formy hořčíku 500 mg

Doplněk stravy, který spojuje tři různé formy hořčíku v jednom produktu, což umožňuje dosáhnout maximální účinnosti a využitelnost tohoto důležitého minerálu pro váš organismus. Každá porce obsahuje 500 mg hořčíku, což zajišťuje dostatečný příjem pro optimální zdraví svalů, kostí, nervového systému a celkového zdraví metabolismu.

Life Extension Magnesium - 3 formy hořčíku 500 mg

Koupit produkt

Značka Life Extension je americký výrobce s bohatou 40letou historií na trhu, přičemž nabízí širokou paletu více než 500 výživových doplňků v té nejvyšší kvalitě. Opírá se o vědecký výzkum a zakládá si na odborných poznatcích. Mnohé z jejích produktů se mohou pochlubit patentovanými složkami, které jsou jedinečné a nenajdete je v jiných výrobcích.

Výhody

  • Široké spektrum účinků
  • Vysoká účinnost
  • Výborná vstřebatelnost
  • Snadné dávkování

Nevýhody

  • Ve vyšších dávkách může mít projímavé účinky

Jaká forma hořčíku je nejúčinnější a nejlépe vstřebatelná?

Výběr nejúčinnější a nejlepší vstřebatelné formy magnézia závisí na individuálních potřeb a preferencí. Je proto vhodné tento výběr konzultovat s lékařem nebo odborníkem na výživu, abyste si vybrali to nejlepší pro konkrétní zdravotní problém.

Mezi nejlepší vstřebatelné a nejúčinnější formy magnézia patří:

Ionty hořčíku v tekuté a koncentrované formě

Jedno z nejlepších magnesií na trhu. Tato forma je totiž velmi dobře a rychle vstřebatelná organismem, protože hořčík je zde v podobě iontů, což znamená, že už nemusí procházet procesem rozkladu, jako je tomu u jiných formách hořčíku. Můžeme tak říci, že jde o formu, která je nejrychleji vstřebatelná organismem. Proto pokud potřebujete rychlé doplnění magnézia, neexistuje nic lepšího.

Chelatované magnesium

Chelatované magnesium je forma, kde je hořčík vázán na aminokyseliny, jako je například glycin nebo lysin. Tato forma zvyšuje biologickou dostupnost hořčíku, neboť aminokyseliny pomáhají při jeho lepším vstřebávání ve střevech. Chelatovaný hořčík je velmi dobře tolerován organismem a poskytuje výbornou účinnost.

Oxid hořčíku

Oxid hořčíku je jednou z forem tohoto minerálu a patří k nejdostupnějším u mnoha výživových doplňků s hořčíkem. Avšak jeho vstřebatelnost organismem není až tak vysoká jako u jiných forem hořčíku, protože se musí přeměnit na jinou formu, aby mohl být účinně vstřebáván.

Citrát hořčíku

Citrát hořčíku je považován za jednu z lépe vstřebatelných forem hořčíku. Má tendenci se snadno rozpouštět v žaludečních kyselinách a je dobře tolerován organismem. Tato forma je vhodná zejména pro ty, kteří mají problémy se zažíváním jiných forem hořčíku.

Malát hořčíku

Malát hořčíku je další formou, která je poměrně dobře vstřebatelná. Tento druh hořčíku je spojen s kyselinou jablečnou a je prospěšný zejména pro ty, kteří potřebují rychle podpořit svůj energetický metabolismus. Malát hořčíku je velmi dobře tolerován organismem.

Treonát hořčíku

Treonát hořčíku je relativně novou formou hořčíku a není tak široce dostupný jako jiné formy. Nicméně některé studie naznačují, že treonát hořčíku má výbornou vstřebatelnost buňkami organismu, což jej činí potenciálně prospěšným pro některé specifické zdravotní účely.

Jak si vybrat nejkvalitnější magnesium a co zohlednit při výběru?

Při výběru nejkvalitnějšího magnézia je důležité zvážit několik faktorů, z nichž nejdůležitější jsou následující:

  • Forma hořčíku - existuje několik různých forem hořčíku, včetně chelatovaného hořčíku, citrátu, malátu, glycinátu a dalších. Každá forma má své výhody a nevýhody, a výběr by měl zohledňovat vaše individuální potřeby a toleranci.
  • Čistota a kvalita - zkontrolujte etiketu produktu a ověřte si, že se jedná o kvalitní výrobek, který neobsahuje zbytečné přísady nebo plniva. Takové produkty jsou vždy spojeny s renomovanými značkami a vysokými standardy kvality.
  • Dávkování - ujistěte se, že dávkování produktu je v souladu s vašimi individuálními potřebami a doporučenými denními dávkami. Předávkování magnesiem může způsobit zažívací problémy. Více o užívání magnézia naleznete v našem článku: Jak a kdy užívat magnesium: ráno nebo večer?
  • Testovaný produkt - pokud je to možné, zvolte takový doplněk stravy, který byl testován třetími stranami pro kontrolu kvality a bezpečnosti.

Výživové doplňky s obsahem kvalitního magnézia jsou pro zdraví a pohodu důležité hned v několika ohledech:

  • Vstřebatelnost - kvalitní magnézium se snadno vstřebává organismem, což zajišťuje jeho účinnost.
  • Účinnost - přírodní formy magnézia mají lepší účinnost a jsou lépe tolerovány organismem.
  • Minimální přísady - kvalitní výživové doplňky s obsahem magnézia neobsahují umělá plniva a přísady.

Jak identifikovat kvalitní výživové doplňky s obsahem magnézia?

Identifikovat kvalitní výživové doplňky s obsahem magnézia je jednoduché, pokud dodržíte tyto kroky:

  • Zkoumejte značky - vybírejte si pouze důvěryhodné a uznávané značky, které mají dobrou pověst v oblasti výživových doplňků.
  • Čtěte si etikety - pozorně si přečtěte etiketu produktu a podívejte se na složení. Kvalitní produkty by měly mít minimální obsah přídatných látek.
  • Kontrolujte čistotu - zjistěte si, zda výrobce testuje své produkty na čistotu a bezpečnost a zda tyto informace jsou dostupné veřejnosti .
  • Dejte na doporučení odborníka - pokud máte pochybnosti, konzultujte s odborníkem na výživu nebo lékařem, který vám může doporučit kvalitní doplněk stravy.
  • Čtěte si recenze - i recenze jiných spotřebitelů dokáží pomoci s výběrem kvalitního magnézia.

Závěr

Je jasné, že ne všechny formy magnézia jsou stejné, a proto je při jeho výběru důležité zohlednit několik faktorů. Nejlepší magnesium má pozitivní vliv na svaly, kosti, nervový systém a celkovou vitalitu.

Jste-li připraveni investovat do svého zdraví a hledáte doplňky stravy s obsahem nejúčinnějšího magnézia, doporučujeme vám navštívit náš eshop Vitaherbals. U nás najdete široký výběr kvalitních výživových doplňků, které nejen že podpoří vaše zdraví, ale také celkovou duševní pohodu.

Kvalitní výživové doplňky s obsahem magnesia naleznete v naší kategorii: Magnézium

Zdroje:

https://www.vitaherbals.cz/

https://blog.davincilabs.com/blog/what-is-chelated-magnesium

https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/magnesium-ion

https://blog.supplementplace.co.uk/nutrition/magnesium-malate-health-benefits/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/magnesium-threonate

https://www.vitaherbals.cz/p/doctor-s-best-high-absorption-magnesium-240-tablet

https://www.vitaherbals.cz/p/trace-minerals-research-magnezium-iontovy-horcik-400-mg-118ml

https://www.vitaherbals.cz/p/source-naturals-magnesium-malate-horcik-malat-1250-mg-360-tablet

https://www.vitaherbals.cz/p/life-extension-magnezium-3-formy-horciku-500-mg-100-kapsli

https://www.vitaherbals.cz/horcik-magnezium

Autor Vitaherbals.cz
Vitaherbals se zaměřuje na vaše zdraví a přináší vám světově uznávané značky výživových doplňků, bylinných extraktů a zdravotních polštářů. Jsme tady pro to, abychom Vám nabídli široký výběr kvalitních produktů, poradenství a odbornost.

Doporučené produkty6