Nejlepší spirulina: Top produkty + jak si vybrat

Hledáte nejlepší spirulinu na trhu a nevíte, kde začít? Jste na správném místě! Spirulina je jednou z nejvíce opěvovaných superpotravin, avšak se spoustou produktů dostupných na trhu, je důležité vědět, na co se při jejím výběru zaměřit. V našem článku vám představíme nejlepší produkty a podrobně vám vysvětlíme, co hledat při výběru té správné spiruliny pro vaše potřeby.

Nejlepší spirulina: Kvalitní přírodní produkty

Spirulina je druh mikroskopických řas patřících do čeledi Cyanobacteria, které jsou jedněmi z nejstarších forem života na Zemi. Tyto řasy se vyskytují ve sladkých a mořských vodách po celém světě a jsou velmi bohaté na živiny.

Obsahuje množství důležitých látek, včetně bílkovin, vitamínů, minerálů a antioxidantů. Má vysoký obsah bílkovin, přičemž se v ní nachází všech devět esenciálních aminokyselin. Je také zdrojem důležitých vitaminů B, železa, vápníku a dalších minerálů.

V našem e-shopu Vitaherbals máme pro vás připravenou nabídku té nejlepší spiruliny na trhu:

Nutrex Hawaii, Pure Hawaiian Spirulina Pacifika® prášek

Obsahuje nejvíce živin ze všech spirulin. Můžeme proto směle prohlásit, že jde o nejlepší spirulinu na trhu. Produkt disponuje velkým množstvím betakarotenu, omega-3 a omega-6 mastných kyselin, proteinů, minerálů, vitamínů skupiny B, fykocyaninu, zeaxanthinu a chlorofylu. Můžete si jej u nás vybrat ve dvou baleních (prášek) - 454 g a 142 g.

Nutrex Hawaii, Pure Hawaiian Spirulina Pacifika® prášek

Koupit produkt

Značka Nutrex Hawaii vznikla v roce 1990 na Havaji, přičemž již hned od začátku měla za cíl využít potenciál mikrořas na zlepšení zdraví a prodloužení života pro celosvětové společenství. Firma používá pouze přírodní zdroje a je jedinou farmou na mikrořasy, která zakazuje používání škodlivých pesticidů a geneticky modifikovaných organismů.

Výhody

  • Široké spektrum účinků
  • Nejvyšší obsah prospěšných živin
  • 100% přírodní produkt
  • Gluten free
  • Výrobek je vhodný pro vegetariány a vegany

Nevýhody

  • Někomu může připadat chuť spiruliny jako neobvyklá
  • Osoby trpící fenylketonurií by měly být opatrné při užívání spiruliny, protože obsahuje fenylalanin.

Nutrex Hawaii, Havajská Spirulina Pacifika® 1000mg, tablety

Podobný produkt jako výše zmíněný, pouze v tabletové formě. Obsahuje 1000 mg spiruliny na jednu tabletu a vitamíny A, K1, K2, B12. Stejně tak železo, mangan, chrom, antioxidanty, bílkoviny, beta karoten, fytonutrienty a karotenoidy. Užívejte 3 tablety denně s jídlem nebo mezi jídly.

Nutrex Hawaii, Havajská Spirulina Pacifika® 1000mg, tablety

Koupit produkt

Výhody

  • Široké spektrum účinků
  • Nejvyšší obsah prospěšných živin
  • 100% přírodní produkt
  • Gluten free
  • Výrobek je vhodný pro vegetariány a vegany
  • Snadné dávkování

Nevýhody

  • Osoby trpící fenylketonurií by měly být opatrné při užívání spiruliny, protože obsahuje fenylalanin.

Nature Love BIO spirulina + BIO chlorella, tablety

BIO směs zelených řas spiruliny a chlorelly v poměru 1:1. Produkt je bohatý na obrovské množství vitamínů, minerálů, stopových prvků, vlákniny a různých enzymů. Kromě širokospektrálních účinků spiruliny (zlepšení trávení, regulace krevního tlaku, podpora imunitního systému, zvýšení energie…), chlorella v tomto přípravku zajišťuje také výbornou detoxikaci organismu. Obsah balení: 500 tablet.

Nature Love BIO spirulina + BIO chlorella, tablety

Koupit produkt

Produkty značky Nature Love obsahují pouze přírodní složky a podstoupily přísné testy v nezávislé a renomované německé laboratoři Agrolab / LUFA GmbH. Cílem této značky výživových doplňků je poskytovat pouze čisté a esenciální živiny ve svých výrobcích, bez přidání umělých složek, umělých aromat či konzervačních přísad.

Výhody

  • Široké spektrum účinků
  • Vysoký obsah přírodních bílkovin
  • Obsahuje všechny esenciální a 10 poloesenciálních aminokyselin
  • Bez nežádoucích přísad
  • 100% přírodní produkt
  • 100% veganský, bez laktózy, bez lepku
  • Výrobek je vhodný pro vegetariány a vegany

Nevýhody

  • Vyšší dávkování (12 tablet denně)

TIP

Dodržujte doporučené dávkování uvedené na obalu výživových doplňků.

Pro koho je spirulina nejlepší?

Spirulina je výživná superpotravina a je výborným doplňkem stravy pro různé skupiny lidí v různých zdravotních situacích. Přinášíme vám ty nejdůležitější příklady, pro koho je spirulina nejlepší a kdy je vhodná:

  • Vegetariáni a vegani - spirulina je bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů, a proto je důležitým výživovým doplňkem pro ty , kteří se stravují bez masa a mléčných výrobků. Pomáhá jim zajistit důležité živiny, které jsou v jejich stravě omezené.
  • Sportovci - aktivní lidé mají prospěch z přírodního zdroje energie a bílkovin, které spirulina poskytuje. Pomáhá s regenerací svalů a zvýšením výkonnosti.
  • Osoby s nízkou hladinou železa - spirulina obsahuje železo, a proto je pro osoby s nízkou hladinou tohoto minerálu v těle prospěšná.
  • Osoby hledající detoxikaci - některé doplňky stravy se spirulinou obsahují také chlorellu, která je vynikající při odstraňování toxinů a těžkých kovů z organismu.
  • Osoby se zvýšeným stresem - spirulina obsahuje antioxidanty, které pomáhají zmírnit účinky stresu a zlepšit celkovou pohodu.
  • Osoby s oslabeným imunitním systémem - spirulina podporuje imunitní systém a zvyšuje odolnost vůči infekcím a onemocněním.
  • Osoby s nedostatečným příjmem zeleniny - pro ty, kteří mají omezený příjem zeleniny a potřebují doplnit svou výživu, je spirulina cenným zdrojem vitamínů a minerálů.

Více o účincích spiruliny se dočtete v našem článku: Spirulina: Jaké má zdravotní účinky?

Pro koho spirulina není vhodná?

Spirulina je výživový doplněk, který má mnoho prospěšných účinků na zdraví, ale není vhodný pro každého. Osobám s těžkými alergiemi na řasy se doporučuje být opatrnými při užívání spiruliny, protože mohou vykazovat alergické reakce.

Dále není vhodná pro osoby s fenylketonurií - genetickým onemocněním týkajícím se metabolismu fenylalaninu. Užívání spiruliny by měly konzultovat se svým lékařem také těhotné a kojící ženy a malé děti.

Stejně byste měli být na pozoru, pokud máte specifické zdravotní problémy, jako jsou poruchy štítné žlázy, onemocnění krve nebo jater. I v těchto případech se doporučuje užívání spiruliny konzultovat s lékařem.

Jak si vybrat nejlepší spirulinu a co zohlednit při výběru?

Při výběru nejkvalitnější spiruliny je důležité zohlednit několik faktorů, abyste si vybrali produkt, který bude prospěšný pro vaše zdraví a pohodu. Zde je několik klíčových faktorů, které byste měli zvážit při výběru:

  • Původ a zdroj - zjistěte si, odkud pochází spirulina v daném výživovém doplňku. Spirulina z čistých a ekologicky udržitelných zdrojů má lepší kvalitu.
  • Čistota - zkontrolujte etiketu produktu a ověřte si, že se jedná o čistou spirulinu bez nežádoucích přísad, plniv, umělých barviv nebo konzervačních látek.
  • Forma - spirulinu můžete nalézt v různých formách, jako prášek, tablety nebo kapsle. Vyberte si formu užívání, která vám nejlépe vyhovuje a je pro vás nejpohodlnější.

Proč zvolit nejkvalitnější spirulinu

Přírodní doplňky stravy s tou nejkvalitnější spirulinou přinášejí několik výhod:

  • Více živin - kvalitní spirulina obsahuje více živin, včetně bílkovin, vitamínů a minerálů, což zvyšuje její výživnou hodnotu.
  • Méně nečistot - kvalitní spirulina neobsahuje přídatné látky a plniva, což znamená, že dostanete pouze čistý a přírodní produkt.
  • Vyšší účinnost - kvalitní spirulina je lépe zpracována a má vyšší účinnost, což zajišťuje maximální prospěch pro váš organismus.
  • Zodpovědné zdroje - výrobci kvalitní spiruliny dbají na ekologickou udržitelnost při získávání surovin pro její výrobu.

Závěr

Výběr nejlepší spiruliny pro své zdraví a pohodu je velmi důležitý. Kvalitní doplněk stravy se spirulinou má totiž lepší vliv na výživu a celkovou vitalitu. Pokud hledáte spolehlivý zdroj nejkvalitnější spiruliny a dalších výživových doplňků, doporučujeme vám navštívit náš e-shop. Investujte do svého zdraví a začněte si užívat prospěšných vlastností spiruliny ještě dnes!

Všechny produkty s obsahem spiruliny naleznete v naší kategorii: Spirulina

Zdroje:

https://www.vitaherbals.cz/

https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/cyanobacteria

https://www.vitaherbals.cz/p/nutrex-hawaii-havajska-spirulina-prasek-142g

https://www.vitaherbals.cz/p/nutrex-hawaii-havajska-spirulina-pacifika-1000mg-180-tablet

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/phenylketonuria/symptoms-causes/syc-20376302

https://www.vitaherbals.cz/p/nature-love-bio-spirulina-bio-chlorella-500-tablet

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-907/chlorella

https://www.vitaherbals.cz/news/spirulina-jake-ma-zdravotni-benefity

https://www.vitaherbals.sk/spirulina

Autor Vitaherbals.cz
Vitaherbals se zaměřuje na vaše zdraví a přináší vám světově uznávané značky výživových doplňků, bylinných extraktů a zdravotních polštářů. Jsme tady pro to, abychom Vám nabídli široký výběr kvalitních produktů, poradenství a odbornost.

Doporučené produkty4